• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Pratik Bilgiler
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419

İş Kazası Göz Kaybı Tazminatı

İş Kazası Göz Kaybı Tazminatı

21.yüzyıl Türkiye' sinde hem çalışanların hem de işverenlerin haklarının korunabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile. Devlet ve kanun koyucu tarafından çok önemli çalışmalar ve düzenlemeler gerçekleştiriliyor.

Özellikle de çalışma dünyasında hak kayıplarının yaşanmasının önüne geçirebilmesini hedeflemekte olan İş Kanunu kapsamında yaşanan iş kazalarında işçilerin tüm haklarını koruyabilmesi ve elde edebilmesi sağlanıyor.

Buna göre iş kazalarının çok yüksek oranda yaşandığı. Türkiye' de iş kazalarında maddi ve manevi yönden ciddi zararlar ile karşı karşıya kalan işçilerin zararlarının bir nebze olsun tanziminin sağlanabilmesi amacı ile iş kazası tazminatı hakkı sunuluyor. Bu noktada günümüzde uygulanan iş kazası tazminatları, iş kazasının oluşu ve neticeleri açısından farklılık gösteriyor. Buna göre iş kazası göz kaybı tazminatı hakkı da bulunmaktadır.

 

İş Kazası Göz Kaybı

Türkiye' de İş Kanunu kapsamında belirlenmiş olan iş kazası koşullarına uygun şartlarda. Meydana gelmiş olan ve bu şekilde iş kazası sıfatı kazanmış olan kazalarda, çalışanların işverenlerinden çeşitli tazminat taleplerinde bulunabilme hakkı bulunmaktadır.

Bunlardan birisi olan iş kazası göz kaybı tazminatı ile kişinin görme kaybı ile. Birlikte hem fiziksel açıdan çalışması açısından engel teşkil eden durumun maddi kayıplar yaşamasına, tedavi masrafları ile karşılaşmasına neden olabileceğinden maddi ve beraberinde ruhsal yönden yaratacağı yıpranmanın da tanzim edilebilmesi amacı ile manevi tazminat davası açma hakkı bulunuyor.

İŞ KAZASINDA GÖZ KAYBI VE MALULEN EMEKLİLİK HAKKI?

İş kazalarında uzvunu yitirmiş olan çalışanın malulen emeklilik hakkını kullanabilmesi için söz konusu kaybının % 60 seviyesinin üzerinde iş gücü kaybına uğraması şartını oluşturmaktadır.

Bunun yanı sıra geçici iş göremezlik ödeneğinin bağlanması açısından da % 10 iş gücü kaybı meydana gelmiş olması gerekliliği bulunur

GÖZ KAYBINDA ENGEL ORANI NE KADAR

Göz hakkında engelli raporu alımının gerçekleştirilebilmesi için görme derecesinin ne boyutta olduğunun herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

Bu noktada misal olarak kişinin göz dereceleri sağ için miyop 11 derece ve sol için miyop 12 olması durumunda, kişinin lens kullanması ve lens ile tam görüş sağlayabilmesi halinde rapor oranı % 10 oranında kalır.

İş Kazası Göz Kaybı Tazminatı Danışman

Ancak iş kazası tazminatı nasıl alınır ve  göz kaybının meydana gelmiş görüşü yükseltecek nitelikte bir çözüm oluşturulabilmesinin mümkün olmaması nedeni ile yüksek oranlı bir engelli raporu alabilme hakkı doğmaktadır.

İŞ KAZASINDA GÖZDEN YARALANMA GÖZ KAYBI MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT

İş kazalarında gözden yaralanmalara yol açan iş kazalarında,  İşçinin açma hakkına sahip olabildiği Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları bulunmaktadır.

İş Kazası kaynaklı Maddi tazminat davaları işçinin karşı karşıya kalmış olduğu söz konusu bedensel ve maddi zararlar göz önünde bulundurulmaktadır.

İş Kazası SGK Mutlaka Bildirilmelidir

İş kazası sonucu gözden yaralanmalara  veya göz kaybına yol açan olayların olması halinde  SGK  müfettişler tarafından söz konusu kazanın iş kazası olup, olmadığının belirlemesini gerçekleştirmelerinden sonra oluşturdukları rapor çalışanın uzuv kaybını dile getiren heyet raporu ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü' ne talebini gönderir.

İş Göremezlik Oranı Tazminat Miktarını Belirleyen Unsurlardandır

Rapor doğrultusunda çalışanın sürekli iş göremez bir halde mi yoksa geçici olarak iş göremez durumda. Bulunduğu belirlenir. Bu belirlenen İş göremezlik raporu doğrultusunda tazminat davasında iş göremezlik ödeneği veya malulen emeklilik gibi konular ele alınmaktadır.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam14
Toplam Ziyaret34410
Saat
Takvim
Hava Durumu